TXABOLISM

Javier Mendizabal surađivao je sa svojim dugogodišnjim prijateljem Fredom Mortagneom kako bi napravili Txabolism. To je kratki film inspiriran dugogodišnjom kreativnom suradnjom u koju su obojica uključeni kroz godine i godine zajedničke vožnje skate-a i snimanja filmova širom svijeta.

Ime Taxbolism poteklo je od drugog Javierovog prijatelja, umjetnika Fernanda Elvire. Oni su se počeli družiti i putovati zajedno kada je Javi počeo skate-ti, a Fernando objavio svoje prve skate-rske fotografije u Magazinu 360 koji je tada vodio. Upravo su na ovim niskobudžetnim putovanjima, gdje se često spavalo u lošim uvjetima, Javiju prikrpali nadimak Taxabolo. Taxabolo na španjolskom slengu znači koliba sagrađena od smeća sa ulice, a Javier i Fernando su živjeli u jednoj baš takvoj dok su bili beskućnici na Havajima.

Javier je izabrao ime Txabolism kako bi zahvalio starom prijatelju što ga je inspirirao da danas živi od svoje kreativnosti: skateboardinga, putovanja, umjetnosti i fotografiranja.

Muzika: Mr Day “Caveman” (Instrumental Mix) ljubaznošću Favorite Recordings:http://itunes.apple.com/album/caveman-single/id784584202?uo=4

Saznajte više o Javieru Mendizabalu i Fredu Mortagnu na http://clicheskate.com/site/videos/javiad/ i http://frenchfred.com/ ili ih pratite na Instagramu instagram.com/javiermendizabal i instagram.com/french_fred.

Možete pogledati i behind the scenes gdje ćete pronaći priču o posljednjem triku Javiera Mendizabala iz filma “Txabolism”.

Objavljeno: 4 Mar 2014

Oznake:
Kategorija: